Declaratia importanta ce trebuie completata pana la 25 mai - Vei redirectiona 2% din impozit?

Marti, 17 Mai 2016, ora 07:34
961 citiri
Declaratia importanta ce trebuie completata pana la 25 mai - Vei redirectiona 2% din impozit?
Foto: Adrian Benta

25 mai este data pana la care persoanele fizice ce desfasoara activitati independente sau profesii liberale depun declaratia anuala de impozit pe venit.

De asemenea, in cazul in care contribuabilul estimeaza in anul curent o diferenta de peste 20% fata de anul trecut (crestere sau scadere), atunci el depune o declaratie estimativa de venit pentru anul 2016 - formular 220 - conform art. 120 alin. (3) din Codul Fiscal.

Declaratia estimativa se depune impreuna cu declaratia de impozit aferenta anului trecut.

Cu siguranta nu este o procedura noua, ea fiind intalnita in ultimii ani. 25 mai este termenul pana la care legiuitorul permite acestor categorii socio-profesionale sa-si finalizeze evidenta contabila, iar prin depunerea declaratiei anuale de impozit pe profit, formular 200, chiar datele declarate de contribuabil sunt considerate executorii, pana la efectuarea unei inspectii fiscale.

Guvernul ne da explicatii din Codul Fiscal: Tot ce e nou despre taxe si ...citeste mai departe despre "Declaratia importanta ce trebuie completata pana la 25 mai - Vei redirectiona 2% din impozit?" pe Ziare.com

#impozit venit PFA, #impozit venit 25 mai, #impozit venit declaratie , #Stiri Taxe si impozite