De la 1 iunie, firmele se vor putea adresa online Fiscului. Ce documente si informatii se pot comunica

Miercuri, 24 Mai 2017, ora 12:53
1281 citiri
De la 1 iunie, firmele se vor putea adresa online Fiscului. Ce documente si informatii se pot comunica
Foto: Arhiva Ziare.com

Firmele si entitatile fara personalitate juridica, de exemplu persoanele fizice autorizate (PFA), vor putea sa comunice cu autoritatile fiscale de care apartin prin intermediul Spatiului Privat Virtual (SPV), incepand cu 1 iunie.

Serviciul online este acum disponibil doar pentru persoanele fizice, insa acest lucru se va schimba de la inceputul lunii iunie, in urma publicarii, pe 17 mai, in Monitorul Oficial, a ordinului nr.660/2017 al Ministerului de Finante.

Astfel, in termen de 15 zile, acest ordin va intra in vigoare la 1 iunie. Amintim, insa, ca 1 iunie este zi libera legal, asa ca ramane de vazut daca sistemul va fi complet functional chiar incepand de la data prevazuta.

Cei care vor opta sa foloseasca SPV trebuie sa stie ca, astfel, "nu se mai utilizeaza si alta modalitate de comunicare a actului administrativ-fiscal".

Prin intermediul SPV se pot comunica documente si informatii precum:

declaratii fiscale intocmite de persoana fizica, persoana juridica sau alta entitate fara personalitate juridica, potrivit legii;cerere de informatii despre contributiile de asigurari sociale declarate de angajatori, cerere de eliberare a certificatului de atestare fiscala, cerere de eliberare a cazierului fiscal, cerere de eliberare a unei adeverinte de venit, solicitarea unei opinii privind aplicarea legislatiei fiscale, cereri de audienta, sesizari, petitii, reclamatii, solicitari privind informatiile publice si altele asemenea;decizii de impunere, notificari, somatii si altele asemenea;certificatul de atestare fiscala, adeverinta de venit si altele asemenea;registrul documentelor electronice comunicate in ultimii 2 ani;informatii referitoare la istoricul actiunilor;informatii cu privire la obligatiile de plata ale persoanei fizice, persoanei juridice sau altei entitati fara personalitate juridica;informatii cu privire la livrarile/prestarile si achizitiile efectuate pe teritoriul national, conform datelor preluate din declaratiile informative 394;informatii relevante, rezultate ca urmare a analizei de risc, in vederea instiintarii contribuabililor in scopul conformarii voluntare.

Iata mai multe informatii despre Spatiul Privat Virtual si cum se pot inregistra persoanele fizice in SPV ...citeste mai departe despre "De la 1 iunie, firmele se vor putea adresa online Fiscului. Ce documente si informatii se pot comunica" pe Ziare.com

#firme Spatiul Privat Virtual, #firme comunicare online ANAF, #firme SPV luna iunie , #Stiri Taxe si impozite