Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

De la 1 februarie, ANAF acorda codul de TVA in aceeasi zi cu depunerea cererii

De la 1 februarie, ANAF acorda codul de TVA in aceeasi zi cu depunerea cererii
Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) va acorda codul de TVA in aceeasi zi cu depunerea cererii, de la 1 februarie.

"Presedintele Agentiei Nationala de Administrare Fiscala (ANAF), Mihaela Triculescu, a adoptat ordinul prin care simplifica semnificativ procedura de inregistrare in scopuri de TVA si acorda posibilitatea persoanelor impozabile sa obtina codul de TVA in aceeasi zi cu depunerea solicitarii, fara a parcurge procedura de audiere", au informat joi reprezentantii Fiscului intr-un comunicat de presa.

In vederea obtinerii rapide a codului de TVA, declaratia pe proprie raspundere se va transmite exclusiv prin mijloace electronice de transmitere la distanta.

Noua procedura stabileste modelul si continutul formularului "Declaratie pe proprie raspundere pentru inregistrarea in scopuri de TVA".

"Acuratetea datelor inscrise in declaratia pe proprie raspundere va fi verificata de catre ANAF, dupa aprobarea deciziei de inregistrare in scopuri de TVA, in termen de 15 zile de la data depunerii solicitarii.

Ministerul Finantelor, prin intermediul ANAF, urmareste cresterea conformarii voluntare si combaterea evaziunii fiscale, concomitent cu eficientizarea activitatii administrative, inclusiv prin asigurarea unui program de cooperare si consultare cu mediul de afaceri in vederea identificarii problemelor si solutiilor viabile", au subliniat reprezentantii ANAF. ...citeste mai departe despre "De la 1 februarie, ANAF acorda codul de TVA in aceeasi zi cu depunerea cererii" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1324 ori
Citeste mai multe despreANAF cod TVA