De ce a respins Iohannis Codul Fiscal, dar l-a promulgat pe cel de Procedura Fiscala - explicatii si implicatii

Marti, 21 Iulie 2015, ora 07:33
1227 citiri
De ce a respins Iohannis Codul Fiscal, dar l-a promulgat pe cel de Procedura Fiscala - explicatii si implicatii

Codul de Procedura Fiscala a fost promulgat, luni, de presedintele Klaus Iohannis, in timp ce Codul Fiscal a fost retrimis in Parlament, pentru reexaminare. Insa exista o legatura stransa intre cele doua? Si ce a vrut sa transmita seful statului prin aceste decizii?

Iohannis a promulgat Codul de procedura fiscala si amnistia fiscala

Intre cele doua Coduri nu exista o "simbioza", chiar daca denumirile lor pot sugera acest lucru, sustin unii specialistii contactati de Ziare.com.

"Nu e nicio legatura. Unul reglementeaza modul de calcul al impozitelor, iar celalalt reglementeaza relatia dintre Fisc si contribuabil. La extrem, putem avea un nou Cod de Procedura si un Cod Fiscal vechi", a explicat avocatul Gabriel Biris, specialist in fiscalitate, pentru Ziare.com.

La randul sau, profesorul universitar Bogdan Glavan a prezentat care este principala diferenta dintre cei doi "stalpi" ai activitatii in domeniul fiscal.

"Aparent, nu e nicio contradictie. Asa cum ii spune numele, ...citeste mai departe despre "De ce a respins Iohannis Codul Fiscal, dar l-a promulgat pe cel de Procedura Fiscala - explicatii si implicatii" pe Ziare.com

#Iohannis cod procedura fiscala, #cod procedura fiscala promulgat , #Stiri Taxe si impozite