Darea in plata schimba Codul Fiscal: Se clarifica un subiect important, dar se adauga o hartie la dosar

Miercuri, 22 Iunie 2016, ora 07:45
1056 citiri
Darea in plata schimba Codul Fiscal: Se clarifica un subiect important, dar se adauga o hartie la dosar
Foto: Adrian Benta

Darea in plata a starnit numeroase controverse, iar una dintre ele a fost legata de impozitul care trebuie platit la stat. Pentru a clarifica situatia, autoritatile au propus o modificare a Codului Fiscal.

In ciuda unei mediatizari excesive, initiatorii legii nu s-au gandit ca transferul imobilului de la persoana fizica catre banca intra in sfera impozitului pe venit.

Ideea e ca s-ar fi ajuns la niste sume uriase, pe care debitorul nu si-ar fi permis sa le plateasca, daca stam sa ne gandim ca darea in plata ar trebui sa-i ajute pe cei care nu au o situatie financiara prea fericita.

Pentru a rezolva aceasta situatie, autoritatile au supus dezbaterii publice un proiect de modificare a Codului fiscal, care presupune ca transferul de active in cazul darii in plata este scutit de plata impozitului pe venit. Atentie, poti beneficia de aceasta scutire o singura data!

Insa in celebrul stil romanesc, birocratia creste in loc sa scada, caci legiuitorul introduce un Registru in care ...citeste mai departe despre "Darea in plata schimba Codul Fiscal: Se clarifica un subiect important, dar se adauga o hartie la dosar" pe Ziare.com

#impozit legea darii in plata, #dare plata impozit, #cine plateste impozitul dare plata, #costuri dare plata , #Stiri Taxe si impozite