Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cum sa anulezi sau sa micsorezi onorariul executorului judecatoresc

Cum sa anulezi sau sa micsorezi onorariul executorului judecatoresc

Asa cum cheltuielile de judecata pot fi micsorate de catre instanta, la cerere, prin reducerea onorariilor incasate de avocati, la fel se intampla si in cazul executorilor judecatoresti, care fac parte tot din sistemul juridic privat.

Pentru ca desfasoara o activitate independenta, la fel ca avocatii, si executorii pot fi supusi dispozitiilor de reducere a onorariilor, atunci cand nu se aplica ordinul ministrului privind aprobarea onorariilor minimale si maximale ale executorilor.

Prin urmare, atata vreme cat un executor isi fixeaza un onorariu maximal, el trebuie sa fie justificat de faptul ca procedura de executare silita a fost deosebita si astfel a fost necesara o munca suplimentara. In caz contrar, incasarea unui onorariu maximal nu este justificata si poate fi diminuata de catre instanta de judecata.

O alta modalitate de reducere, de data asta pentru persoanele cu venituri sub salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, ar fi ca onorariile minimale si maximale... citeste mai departe despre "Cum sa anulezi sau sa micsorezi onorariul executorului judecatoresc - Sfatul avocatului" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1293 ori