Cum a acumulat George Soros 13 miliarde de dolari gratie Fiscului american

Vineri, 01 Mai 2015, ora 17:14
1395 citiri

George Soros, care sustine de mult timp impozitarea suplimentara a bogatilor, a acumulat 13,3 miliarde de dolari doar prin amanarea platii impozitelor, profitand de faptul ca legislatia americana a permis acest lucru in cazul reinvestirii comisioanelor platite de clienti fondurilor de investitii.

Soros a acumulat 13,3 miliarde de dolari din averea sa de 30 de miliarde de dolari, pana in 2013, folosindu-se de o lege care prevedea ca in cazul reinvestirii banilor in fonduri de investitii taxele urmeaza sa fie platite abia la incasarea efectiva a acestora, relateaza Bloomberg.

Legea a fost modificata in 2008, iar managerii de fonduri au timp pana in 2017 sa plateasca taxele acumulate in acest fel.

Inca inainte de modificarea legislatiei americane Soros si-a transferat activele in Irlanda, multi considerand ca a facut acest lucru tocmai pentru a evita sa fie impozitat in Statele Unie.

Potrivit calculelor analistilor, bazate pe informatile publice, Soros ar putea datora fiscului ...citeste mai departe despre "Cum a acumulat George Soros 13 miliarde de dolari gratie Fiscului american" pe Ziare.com

#Soros impozite avere, #Soros pacalit Fisc, #Soros taxe , #Stiri Taxe si impozite