Cu ce se va ocupa un consultant fiscal si cum va fi platit? Precizari de la ministrul Olguta Vasilescu

Vineri, 14 Aprilie 2017, ora 18:18
3044 citiri
Cu ce se va ocupa un consultant fiscal si cum va fi platit? Precizari de la ministrul Olguta Vasilescu
Foto: Facebook/ Lia Olguta Vasilescu

Ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, aduce precizari in ceea ce ii priveste pe cei cateva zeci de mii de consultanti fiscali pe care Romania ar urma sa ii aiba incepand de anul viitor, acestia ocupandu-se de ceea ce vor inseamna operatiuni fiscale si impozite ale fiecarui roman.

Intr-un mesaj foarte amplu postat pe contul sau de Facebook, in care aduce explicatii cu privire la impozitul pe venitul global pe gospodarie (IVG), Olguta Vasilescu spune despre acest bir ca "este o declaratie de venit global ce se va completa in numele membrilor unei gospodarii".

"Asadar nu este un impozit/taxa noua, ci un mod de calcul nou. Declaratia va fi completata de un consultant fiscal la care este arondata gospodaria", scrie pe Facebook Lia Olguta Vasilescu.

Mai departe, ministrul Muncii subliniaza ca romanii nu se vor mai confrunta cu birocratia, deoarece "vor putea solicita consultantilor fiscali sa le faca toate platile catre stat si sa le depuna documentele necesare catre autoritatile fiscale", astfel ca cetatenii de rand "vor primi informatii de la consultantii fiscali pentru a-si proteja si plasa mai bine economiile".

Acesti consultanti fiscali, estimati la 35.000 pentru intreaga tara, vor fi selectati si pregatiti si se va face arondarea gospodariilor pentru fiecare dintre ei pana pe 1 decembrie 2018.

Cine va fi consultant fiscal

Olguta Vasilescu explica si cine va fi consultantul fiscal: "Va fi o persoana de specialitate care va gestiona toate problemele fiscale ale unei gospodarii. Va fi un fel de 'medic fiscal de familie' (la fel cum medicul de familie se ocupa de problemele de sanatate, consultantul fiscal se va ocupa de problemele fiscale) ".

Iata si care vor fi principalele sale atributii, potrivit ministrului Muncii:

" Completarea declaratiei anuale de venit pe gospodarie, in numele membrilor gospodariei.Depunerea declaratiei anual de venit global.Efectuarea platilor tuturor obligatiilor fiscale ale membrilor familiei catre administratiile si institutiile publice centrale sau locale. Vor inlocui definitiv ghiseele pentru persoanele fizice.Va face recomandari privind gestionarea economiilor sau plasamentul acestora in diverse forme de investitii (conturi de economii bancare, plasamente pe bursa etc.) "

Un consultant fiscal va putea gestiona aproximativ 200 de gospodarii in mediul urban si pana la 300 in cel rural.

In ce priveste plata, oamenii trebuie sa stie ca aceasta va fi asigurata de catre Guvern, dupa modelul medicilor d ...citeste mai departe despre "Cu ce se va ocupa un consultant fiscal si cum va fi platit? Precizari de la ministrul Olguta Vasilescu" pe Ziare.com

#Lia Olguta Vasilescu cosultanti fiscali, #consultanti fiscali impozit global gospodarii, #plata consultanti fiscali, #atributii consultanti fiscali , #Stiri Taxe si impozite