Cresc taxele și impozitele. Cu cât vom plăti mai mult în 2024

Joi, 27 Aprilie 2023, ora 13:47
276 citiri
Cresc taxele și impozitele. Cu cât vom plăti mai mult în 2024
Piața Universității din Capitală FOTO ziare.com

Taxele şi impozitele locale ar urma să se majoreze cu 13,8% în 2024, conform ratei inflaţiei, potrivit unui proiect de hotărâre adoptat joi, 27 aprilie, de Consiliul General al Municipiului București.

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, a declarat în şedinţa CGMB, despre proiectul pentru taxele şi impozitele pentru anul 2024, că este o obligaţie legală pe care Consiliul General o are de a majora aceste taxe cu rata inflaţiei şi este singura majorare pe care primarul o propune.

Primarul Capitalei a declarat că şedinţa CGMB de joi este una importantă şi că sunt mai multe obiective de investiţii importante ale municipalităţii care speră să progreseze.

”În primul rând, indicatorii tehnico-economici pentru Patinoarul Flamaropol, astfel încât să putem să începem achiziţia pe proiectare şi execuţie, apoi rectificarea bugetară pentru achiziţia celor 20 de centrale termice care să ajute locuitorii Bucureştiului care sunt afectaţi pe cap de linie, unde nu ajunge agentul termic de la centralele de la marginea oraşului. Mai multe consolidări, Maternitatea Bucur, încă câteva blocuri de locuinţe, prin PNRR, suplimentări de buget la Cantina Socială şi Banca de Alimente, de asemenea la Teatrul Ion Creangă şi pentru mai multe spitale avem în buget bani pentru securitatea la incendiu şi pentru diferite circuite, abilitarea Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară pentru Transport Public pentru a opera viitorul tren metropolitan”, a spus primarul.

Potrivit art. 491 alin. (1) 9i alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal: „în cazul oricărui impozit sau oricărei taxe locale, care constă într-o anumită sumă în lei sau care este stabilită pe baza unei anumite sume în lei, sumele respective se indexează anual, până Ia dată de 30 aprilie, de către consiliile locale, ținand cont de rată inflației pentru anul fiscal anterior, comunicată pe site-urile oficiale ale Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice. Sumele indexate conform alin. (1) se aprobă prin hotărâre a Consiliului local și se aplică în anul fiscal următor. La nivelul municipiului București, această atribuție revine Consiliului General al Municipiului București. Conform adresei Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, pentru anul 2022, rată inflației este de 13,8”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat.

Nicuşo ...citeste mai departe despre "Cresc taxele și impozitele. Cu cât vom plăti mai mult în 2024" pe Ziare.com

#taxe si impozite, #taxe locale, #impozit locuinte, #CGMB, #NIcusor Dan , #Stiri Taxe si impozite