Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Credit de 91 de milioane, reformare de 5%: Banca Mondiala, nemultumita de reorganizarea ANAF

Credit de 91 de milioane, reformare de 5%: Banca Mondiala, nemultumita de reorganizarea ANAF

In vreme ce discursul guvernamental intern este unul optimist in ceea ce priveste performantele ANAF, documentele Bancii Mondiale contin note pesimiste legate de ritmul de implementare al programului de reorganizare al Fiscului roman.

Oficiali ai Bancii Mondiale au declarat pentru cursdeguvernare.ro ca inclusiv decizii continute de ultima hotarare de guvern privind reorganizarea ANAF nu sunt in concordanta cu proiectul finantat de BM.

Proiectul si banii

Ministerul Finantelor a deschis un credit la Banca Mondiala de 91,8 milioane de dolari in anul 2013, bani cu care urmeaza sa restructureze, reformeze si sa dezvolte Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Implementarea corecta si eficienta a proiectului ar urma sa ridice toti indicatorii de performata ai Fiscului roman - de la digitalizare, instruirea personalului, imbunatatirea relatiei cu contribuabilul - cu rezultate in cresterea gradului de colectare si reducerea evaziunii fiscale.

Imprumutul ar urma sa fie ...citeste mai departe despre "Credit de 91 de milioane, reformare de 5%: Banca Mondiala, nemultumita de reorganizarea ANAF" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1443 ori