Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Contributia de asigurare pentru accidente de munca 2014. Cat platesc angajatorii in 2014?

Contributia de asigurare pentru accidente de munca 2014. Cat platesc angajatorii in 2014?


Tariful de risc pentru accidente de munca si boli profesionale, corespunzator codului CAEN al activitatii principale a unei companii, este cel in baza caruia se calculeaza contributia pentru accidente de munca si boli profesionale datorata de angajator bugetului asigurarilor sociale de stat.

Tariful a fost actualizat in anul 2013, reglementarile instituite atunci fiind aplicabile si in acest an.

Clasa de risc reprezinta gradul de risc de accidentare in munca si de imbolnavire profesionala, fiind definita de HG nr. 144/2008, care aproba Normele metodologice de calcul al contributiei de asigurare pentru accidente de munca si boli profesionale. Clasele de risc se stabilesc pe categorii de activitati ale economiei nationale, iar fiecarei clase ii corespunde un tarif de risc pentru accidente de munca si boli profesionale.

Citeste mai multe despre Contributia de asigurare pentru accidente de munca 2014. Cat platesc angajatorii la stat anul acesta? pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2800 ori