Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Consiliul fiscal, anunt despre reducerea TVA la alimente

Consiliul fiscal, anunt despre reducerea TVA la alimente
Consiliul Fiscal avizeaza favorabil reducerea TVA pana la 9% la alimente, insa are cateva rezerve.

"Consiliul fiscal avizeaza favorabil, dar cu rezerve proiectul de Ordonanta de Urgenta pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal (extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA de 9% la alimente si servicii de restaurant) ", se arata in opinia publicata pe site.

Practic, principala sursa indicata de catre Guvern pentru acoperirea golului de venituri generat de extinderea sferei de aplicare a cotei reduse de TVA de 9% este reprezentata de incasarile suplimentare din imbunatatirea activitatii de colectare a taxelor si impozitelor de catre ANAF.

Majoritatea romanilor cred ca reducerea TVA este o masura buna - sondaj INSCOP

Dar Consiliul fiscal apreciaza ca "este prematura utilizarea veniturilor suplimentare incasate fata de programul trimestrial pana cand exista indicii puternice ca aceste castiguri sunt de natura permanenta si nu se datoreaza ...citeste mai departe despre "Consiliul fiscal, anunt despre reducerea TVA la alimente" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 999 ori