Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Comparatie intre nivelul taxelor din Romania si media europeana

Comparatie intre nivelul taxelor din Romania si media europeana
Potrivit raportului privind tendintele de taxare in tarile UE, decalajul dintre impozitele colectate de Romania si media UE 28 a fost de peste 11 puncte procentuale

Mai exact, tara noastra avea un nivel de taxare de 28,3% din PIB fata de 39,4% din PIB pentru UE 28, date definitive prelucrate pentru 2012.

Romania se plaseaza astfel pe locul patru, la un nivel comparabil cu Bulgaria si Letonia (fiecare cu cate 27,9%).

In structura, prin comparatie cu distributia relativ echilibrata pe media UE 28, taxele aplicate la noi sunt puternic concentrate pe partea de taxe indirecte (accize si TVA) si semnificativ mai mici pe zona de impozite directe (pe venit, pe profit, pe avere etc.), in timp ce la contributii sociale valorile sunt comparabile (de unde si un argument in favoarea neaplicarii reducerii taxelor aferente).

Daca facem ajustarea structurii cu nivelul absolut al ...citeste mai departe despre "Comparatie intre nivelul taxelor din Romania si media europeana" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1810 ori