Companiile germane din Romania contesta noile masuri fiscale ale Guvernului

Marti, 14 Noiembrie 2017, ora 16:53
1579 citiri
Companiile germane din Romania contesta noile masuri fiscale ale Guvernului
Foto: Facebook / AHK Romania

Masurile fiscale luate de Guvern genereaza un sentiment de nesiguranta si ar putea influenta negativ climatul investitional, dar si competitivitatea tarii, a anuntat marti Camera de Comert si Industrie Romano-Germana (AHK Romania).

Companiile germane din Romania se numara printre din cei mai mari angajatori si investitori. Circa 7.500 de companii germane, respectiv cu capital german, sunt active in Romania, majoritatea fiind in Bucuresti si in judetele Timis, Sibiu, Brasov si Cluj. Acestea au, conform estimarilor AHK, peste 250.000 de angajati.

"Companiile germane din Romania sunt de parere ca masurile ce urmeaza a fi aplicate intr-un timp atat de scurt, efectele acestora si reducerea predictibilitatii fiscale ar putea influenta negativ pe termen mediu si lung atat climatul investitional, cat si competitivitatea tarii si a companiilor", se arata in comunicatul publicat marti de AHK Romania.

Camera de Comert sustine ca, in contextul repetatelor afirmatii negative la adresa companiilor cu capital strain din Romania, "a face o deosebire intre companiile romanesti si cele straine sau multinationale nu corespunde spiritului unei economii globalizate".

Astfel, consideratiile impotriva capitalului strain contravin nu doar scopului de a atrage in continuare investitii straine, dar astfel de "acuzatii generalizate si nedovedite sunt total contraproductive pentru dezvoltarea economiei romanesti", a avertizat AHK.

"Mai ales in industria producatoare, in care activeaza numeroase companii germane, este imperios nevoie de personal calificat. De la un an la altul, companiile germane se plang tot mai mult de lipsa de personal.

AHK Romania solicita asadar Guvernului sa mareasca investitiile in domenii cheie precum educatie si infrastructura in mod considerabil si sa intensifice modernizarea administratiei", se arata in comunicat.

Conform sursei citate, companiile germane au investit in ultimii 25 de ani "continuu si pe termen lung in Romania".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#companii germane contesta masuri fiscale , #Stiri Taxe si impozite