Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Chitoiu: Evaziunea a ramas la nivelul lui 2012, desi s-a dorit o reducere semnificativa

Chitoiu: Evaziunea a ramas la nivelul lui 2012, desi s-a dorit o reducere semnificativa


Ministrul de Finante, Daniel Chitoiu, a declarat, miercuri, ca evaziunea fiscala a ramas la acelasi nivel ca in 2012 si nu a crescut in termeni reali, precizand ca obiectivul la preluarea mandatului a fost reducerea semnificativa a acestui fenomen, dar Directia Anti-Frauda va opera de la 1 noiembrie.

Ministrul a sustinut, intr-o emisiune la RTV, ca de la preluarea mandatului obiectivul sau a fost de a reduce semnificativ evaziunea fiscala, motiv pentru care a desfiintat Garda Financiara, care si-a dovedit ineficienta in ultimii ani, si a organizat un alt mecanism - Directia de Anti-Frauda Fiscala.

El a sustinut ca in aceasta institutie vor fi angajati peste 2000 de persoane.

"Daca ne raportam la nivelul veniturilor colectate in 2013, raportat la 2012, avem o colectare 105,6%, deci in termeni reali cat la nivelul anului 2012. Nu avem o accentuare a evaziunii fiscale, dar nu avem nici o reducere (...) Daca dam la o parte inflatia, nivelul colectarii in 2013 este la nivelul din 2012. In 2013 evaziunea fiscala nu a crescut fata de 2012. Pe noi ce ne intereseaza, ne intereseaza ca incepand cu 1 noiembrie sa avem o structura care sa combata intr-adevar evaziunea si frauda fiscala", a sustinut Chitoiu.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Mediafax
Articol citit de 1141 ori