Ce sunt tranzactiile artificiale si cum le recunoastem

Luni, 31 Martie 2014, ora 11:46
1704 citiri
Ce sunt tranzactiile artificiale si cum le recunoastem

Tranzactiile artificiale sunt utilizate de firme cu scopul de a evita plata impozitelor si de a obtine avantaje fiscale, se precizeaza in legislatia fiscala, care insa nu ofera mai multe detalii despre regimul acestora.

Astfel, legea lasa o putere destul de mare de apreciere pentru organele de control fiscal si nu ofera un ghid pentru contribuabili pentru stabilirea caracterului artificial al unei tranzactii, considera Nadia Oanea, Senior Manager, Head of Tax, in cadrul Baker Tilly Klitou.

Totusi, exista anumite recomandari formulate de Comisia Europeana care caracterizeaza tranzactiile artificiale. De asemenea, sunt si cateva aspecte de care firmele ar putea sa tina cont pentru a evita reclasificarea tranzactiilor ca fiind artificiale in cazul unei inspectii fiscale, a declarat specialistul contactat de noi.

Notiunea de tranzactii artificiale a fost introdusa in Codul fiscal in februarie 2013, pe fondul discutiilor si ingrijorarilor la nivel european si international privind practicile prin care firmele multinationale isi muta profiturile in asa zisele paradisuri fiscale sau obtin avantaje fiscale nejustificate pentru aranjamente juridice care difera de substanta economica a tranzactiilor, a declarat pentru AvocatNet.ro Nadia Oanea, Senior Manager, Head of Tax, in cadrul Baker Tilly Klitou.

Citeste mai multe despre Ce sunt tranzactiile artificiale si cum le recunoastem pe AvocatNet.ro

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#tranzactii artificiale, #plata impozite firme, #avantaje fiscale, #legislatia fiscala , #Stiri Taxe si impozite