Ce se intampla, pana la urma, cu controversatul formular 600?

Luni, 29 Ianuarie 2018, ora 17:05
1033 citiri
Ce se intampla, pana la urma, cu controversatul formular 600?
Foto: Arhiva Ziare.com

Eugen Teodorovici, propus ministru al Finantelor Publice, a anuntat ca Formularul 600 - in baza caruia li se retin contributii sociale celor care obtin venituri din surse independente - ar putea fi unificat cu Declaratia 200. Doar ca premierul desemnat Viorica Dancila spune ca renuntam total la el.

"In prima sedinta de guvern vom avea acea ordonanta de urgenta care va prelungi termenul de depunere (a Declaratiei 600 - n.red.), timp in care n-ar mai trebui sa fie depuse aceste formulare, iar analiza la Ministerul Finantelor Publice se va produce repede. O varianta este aceea de a unifica cele doua declaratii, 200 si 600", a spus Teodorovici luni.

Potrivit ANAF, Declaratia 200 se depune de catre persoanele fizice care realizeaza, in mod individual sau intr-o forma de asociere, venituri in bani in Romania, provenind din: activitati independente, cedarea folosintei bunurilor cu exceptia veniturilor din arenda, activitati agricole pentru care venitul net se stabileste in sistem real, piscicultura, silvicultura, transferul titlurilor de valoare si orice alte operatiuni cu instrumente financiare, inclusiv instrumente financiare derivate, precum si din transferul aurului financiar, jocuri de noroc, alte surse.

Lucrurile au devenit neclare, insa, in momentul in care premierul desemnat, Viorica Dancila, a anuntat in Parlament, ca se va renunta complet la controversatul formular 600.

"Cat timp voi fi prim ministru nu voi introduce nicio taxa noua in Romania. Scopul meu este acela de a usura si de simplifica viata economica, nu de a o complica. Chiar de saptamana asta vom renunta la Formularul 600 si ulterior la aproape toate celelalte. Un singur formular pentru cei cu activitati independente este propunerea noastra incepand cu anul 2019", a declarat Dancila.

Si Teodorovici a declarat astazi ca sub conducerea sa nu vor fi taxe si impozite suplimentare si nici nu vor creste cele actuale.

"Nu se va adopta in acest an nicio taxa suplimentara, nicio crestere a unei taxe, impozit si asa mai departe. Asta este abordarea mea. Sub conducerea mea nu se vor pune in Romania taxe si impozite suplimentare, nici numar, nici cuantum, obligatia mea e sa fac invers", a spus Teodorovici luni, dupa audierile din comisiile parlamentare de specialitate reunite.

Intrebarea este: ce se intampla, pana la urma, cu formularul 600? Va fi unificat cu declaratia 200 sau se renunta complet la el?

Ramane sa aflam abia dupa prima sedinta a Guvernului Dancila, care cel mai pro ...citeste mai departe despre "Ce se intampla, pana la urma, cu controversatul formular 600?" pe Ziare.com

#Formularul 600 ANAF, #unificare declaratii 200 600, #renuntare formular 600 ANAF , #Stiri Taxe si impozite

Curs valutar

1 EUR = 4.9729 RON

0.0013

1 USD = 4.5749 RON

0.0104
  1. Marcel Ciolacu a dezvăluit accidental deficitul bugetar real la care se așteaptă Guvernul în 2024. Cifra depășește toate estimările făcute până acum
  2. Experții trag semnalul de alarmă: Cea mai mare criză din istorie lovește România și alte 100 de țări
  3. Suma uriașă pe care o vor plăti românii, pentru organizarea alegerilor. Semnal de alarmă: „Nemaivăzut așa ceva, pe vreme de pace!"
  4. Două țări NATO ”plâng” după Putin: Ucraina le lovește dur, punând bariera Rusiei
  5. O multinațională cu profituri de miliarde de euro anunță finalizarea unei fabrici în Transilvania
  6. Colapsul care amenință România, din 2030: „Va fi un tsunami financiar!"
  7. A intrat în vigoare „taxa pe lux”. Care sunt marjele de impozitare și până când trebuie să se grăbească românii să-și declare bunurile
  8. Cea mai mare putere din Vest și 800.000 de români loviți de criză: Norvegia, Suedia și Polonia o depășesc
  9. Cine este bugetarul care încasează un salariu de 36.000 de euro net, lună de lună. Acuzații grave
  10. Revolta unui expert contabil. Cât au ajuns să plătească la stat micile afaceri românești, în comparație cu corporațiile: „discriminare socialistă din partea guvernului!"