Ce e un offshore si cand e de blamat sa folosesti o asemenea firma

Vineri, 10 Iunie 2016, ora 08:08
1330 citiri
Ce e un offshore si cand e de blamat sa folosesti o asemenea firma
Foto: horatiuhagiu.ro

Dupa declansarea scandalului Panama Papers, multi au ajuns sa creada ca a avea sau a face afaceri cu o firma offshore este automat de blamat.

De fapt, chiar si inainte de recentul scandal, cuvantul "offshore" capatase conotatii negative, gratie si unor titluri din presa de genul: "ING si ABN Amro au infiintat zeci de companii offshore", "Bulgaria da o lovitura firmelor offshore", "Aurul din Hunedoara a fost dus intr-o firma offshore", iar "Banii din Liga Campionilor au 'disparut' in firme offshore".

Un studiu realizat anul trecut arata ca peste un sfert din economia romaneasca este derulata prin offshore-uri, iar o ancheta lansata dupa declansarea scandalului Panama Papers a scos la iveala lista romanilor care "isi ascund averile" in offshore-uri.

Radu Mazare e acuzat ca a primit intr-un offshore mita intermediata de Elan Schwartzenberg, iar dincolo de granite premierul Islandei a demisionat dupa ce s-a aflat ca a detinut in secret o companie offshore, la fel si ministrul... citeste mai departe despre "Ce e un offshore si cand e de blamat sa folosesti o asemenea firma Interviu" pe Ziare.com

#offshore Romania, #Panama Papers Romania, #spalare bani offshore , #Stiri Taxe si impozite