Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce drepturi si obligatii au persoanele fizice supuse verificarii fiscale? Noi reguli in vigoare

Ce drepturi si obligatii au persoanele fizice supuse verificarii fiscale? Noi reguli in vigoare


Organele fiscale au dreptul sa cerceteze modul in care persoanele fizice declara si platesc impozitul asupra veniturilor realizate, procedura fiind reglementata de Codul de procedura fiscala.

La randul lor, si contribuabilii verificati au anumite drepturi si obligatii, acestea fiind cuprinse in "Carta drepturilor si obligatiilor persoanei fizice supuse verificarii fiscale", in care se evidentiaza in mod clar ce poate si ce nu poate face o persoana fizica pe parcursul verificarii fiscale. Documentul a fost publicat recent in Monitorul Oficial, intrand deja in vigoare.

Procedura de verificare a persoanelor fizice supuse impozitului pe venit este reglementata de Codul de procedura fiscala la art. 1091-1094, care stabileste ca organul fiscal are dreptul de a efectua o verificare prealabila documentara a ansamblului situatiei fiscale personale a persoanelor fizice cu privire la impozitul pe venit.

Citeste mai multe despre Ce drepturi si obligatii au persoanele fizice supuse verificarii fiscale? Noi reguli in vigoare pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2468 ori