Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ce declaratii noi trebuie sa depuna la Fisc persoanele fizice

Ce declaratii noi trebuie sa depuna la Fisc persoanele fizice
Persoanele fizice supuse verificarii fiscale vor trebui sa depuna o declaratie de patrimoniu si de venituri la organele fiscale, potrivit unor reglementari din Codul de procedura fiscala aprobate la finalul lunii ianuarie, refuzul completarii documentului fiind sanctionat cu o amenda care poate ajunge si la 50.000 de lei.

Codul de procedura fiscala a fost modificat prin OG nr. 8/2013 publicata in Monitorul Oficial nr. 54 din 23 ianuarie 2013.

Printre altele, actul normativ introduce o noua obligatie declarativa pentru persoanele fizice supuse verificarii fiscale.

Va reamintim ca potrivit Codului de procedura fiscala, organul fiscal are dreptul de a controla daca o persoana are venituri nedeclarate printr-o verificare fiscala prealabila documentara a ansamblului situatiei fiscale personale a persoanelor fizice cu privire la impozitul pe venit.

Orice venituri constatate de organele fiscale, in conditiile Codului de procedura fiscala, a caror sursa nu a fost identificata se impun cu o cota de 16% aplicata asupra bazei impozabile ajustate pe baza procedurilor si metodelor indirect de reconstituite a veniturilor sau cheltuielilor. Prin decizia de impunere organele fiscale vor stabili cuantumul impozitului si al accesoriilor.

Cititi continuarea articolului pe Avocatnet.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1655 ori