Cate persoane sunt afectate de noua plata a CAS si CASS si in ce domenii lucreaza

Miercuri, 18 Ianuarie 2017, ora 20:30
1045 citiri
Cate persoane sunt afectate de noua plata a CAS si CASS si in ce domenii lucreaza
Foto: Arhiva Ziare.com

Patronatul Investitorilor Autohtoni (PIAROM) a facut o centralizare a celor care vor fi afectati de eliminarea plafonului de cinci salarii medii la plata contributiilor pentru pensii si sanatate.

PIAROM, cu sprijinul Inspectiei Muncii, a analizat impactul macroeconomic al masurii de eliminare a plafonarii CAS si CASS, pe baza datelor existente in sistemul REVISAL in luna octombrie 2016, corelate cu valoarea salariului mediu brut pe economie la nivelul aceleiasi perioade calendaristice, potrivit unui comunicat de presa.

Patronatul avertizeaza ca cifrele vehiculate public sunt sensibil diferite de realitatile din economie.

Astfel, in luna octombrie 2016, in registrul de evidenta al salariatilor figurau 23.478 de contracte de munca cu valoarea cel putin egala cu 5 salarii medii brute pe economie. Dintre acestea, cca. 43% sunt concentrate la nivelul a 10 ocupatii, respectiv:

Foto: PIAROM

PIAROM adauga ca dintre cele 23.478 contracte de munca, 3.633 reprezinta specialisti in tehnologia informatiilor si comunicatiilor, defalcati dupa cum urmeaza:

Foto: PIAROM

Patronatul sustine ca in ceea ce priveste repartizarea acestor salariati pe industrii, in functie de codul CAEN principal, principalele 5 industrii sunt urmatoarele:

Foto: PIAROM

A.G. ...citeste mai departe despre "Cate persoane sunt afectate de noua plata a CAS si CASS si in ce domenii lucreaza" pe Ziare.com

#oameni afectati CASS CAS, #angajati CASS CAS , #Stiri Taxe si impozite