Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat vom plati pentru accizele din 2015? Cand aflam

Cat vom plati pentru accizele din 2015? Cand aflam


Cursul de schimb leu/euro in functie de care se stabilesc accizele pentru anul viitor a fost anuntat de Banca Centrala Europeana la inceputul acestei luni. Totusi, modul de calcul al accizelor pentru 2015 este inca in analiza la Ministerul Finantelor. Conform legislatiei in vigoare, MFP are termen pana pe 20 octombrie pentru a anunta modul de determinare a valorii in lei a accizelor exprimate in euro.

Codul fiscal prevede la art. 218 ca valoarea in lei a accizelor, datorate bugetului de stat, stabilite in echivalent euro pe unitatea de masura, se determina prin transformarea sumelor exprimate in echivalent euro, pe baza cursului de schimb valutar stabilit in prima zi lucratoare a lunii octombrie din anul precedent, publicat in Jurnalul Oficial al Uniunii Europene.

Citeste mai multe despre Cat vom plati pentru accizele din 2015? MFP trebuie sa publice modul de calcul pana pe 20 octombrie pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2144 ori
Citeste mai multe despreaccize 2015 calcul accize