Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Cat costa sa deschizi o firma in Romania

Cat costa sa deschizi o firma in Romania


Cei care vor sa isi infiinteze o firma trebuie sa plateasca o serie de taxe la Registrul Comertului. In plus, acestea variaza in functie de tipul de societate.

Suma minima pentru infiintarea unei societati cu raspundere limitata (SRL) ca aport la capitalul social este de 200 de lei, in timp ce capitalul social minim pentru societatile pe actiuni se ridica la echivalentul a 25.000 de euro, a declarat pentru AvocatNet.ro Elena Radu, Junior Corporate Consultant Accace.

Aceasta a adaugat ca in Romania, pe langa plata capitalului social este necesara si achitarea unei taxe de registru, aceasta putand ajunge pana la maximum 400 de lei.

"Exceptand capitalul social si taxele de registru, se vor achita si urmatoarele: specimen de semnatura, declaratie de asociat/administrator, ce se vor semna in fata unui notar public, costurile fiind in jur de 50-60 lei/document, rezervarea denumirii firmei", a adaugat Elena Radu.

Citeste mai multe despre Cat costa sa deschizi o firma pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2429 ori