Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Care sunt criteriile pe baza carora Fiscul alege contribuabilii supusi inspectiei fiscale?

Care sunt criteriile pe baza carora Fiscul alege contribuabilii supusi inspectiei fiscale?


Fiscul selecteaza contribuabilii pentru inspectia fiscala pe baza unei analize de risc, dupa cum se precizeaza in Codul de procedura fiscala. Totusi, acest mod de selectie este inca neclar, ne-a declarat Luciana Rainov, Associate la casa de avocatura Biris Goran.

Pe de alta parte, reprezentantii Fiscului ne-au mentionat ca analiza de risc este un proces de evaluare permanenta, astfel incat si criteriile pot fi schimbate pe parcurs.

Gabriel Sincu, Executive Director al Tax Advisory Services de la compania de consultanta fiscala si de afaceri E&Y Romania, sublinia pentru AvocatNet.ro, intr-un articol publicat in octombrie 2013, ca este o deficienta a Codului de procedura fiscala (CPF) faptul ca nu prevede criteriile in functie de care organul de inspectie fiscala alege contribuabilii carora le va face inspectia.

Citeste mai multe despre Care sunt criteriile pe baza carora Fiscul alege contribuabilii supusi inspectiei fiscale? pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2572 ori