Ca sa aiba bani de salarii, un primar din Botosani trimite un "recuperator" la oamenii care nu si-au platit impozitele

Miercuri, 21 Februarie 2018, ora 11:40
1065 citiri
Ca sa aiba bani de salarii, un primar din Botosani trimite un "recuperator" la oamenii care nu si-au platit impozitele
Foto: Arhiva Ziare.com

Lipsa banilor din conturile unei primarii din judetul Botosani l-a determinat pe edilul orasului Stefanesti sa isi trimita un angajat la portile oamenilor pentru a le cere sa isi plateasca cat mai urgent impozitele restante. In oras sunt 2.500 de datornici, jumatate din populatia localitatii.

Vasilica Iacob, perceptorul orasului, strabate zilnic strazile localitatii in cautare de rau-platnici. Are de recuperat aproape patru milioane de lei, datorii care s-au adunat in ultimii opt ani, informeaza Digi 24.

"Nu mi se pare normal ca unul sa plateasca si altul sa nu plateasca, trebuie sa fac cumva. Pentru ultimele trei luni din an nu am bani de salarii. Eu cred ca unele persoane nu au bani, dar unele sunt rauvoitoare si nu platesc", a declarat Florin Butura, primarul orasului Stefanesti.

Barbatul spune ca munca sa este destul de dificila deoarece unii oameni devin "recalcitranti cand le spui de bani" si ca trebuie sa vorbeasca frumos cu acestia pentru a-i convinge sa isi plateasca darile.

Oamenii nu cred ca barbatul trimis de primar sa recupereze datoriile va reusi in misiunea sa. "Cum sa-i iei, cu japca? Ca recuperatorul, cam asa-l traducem", spune unul dintre locuitorii Stefanestiului.

Barbatul are un salariu de 2.900 de lei brut, insa va primi un bonus daca va reusi sa recupereze cat mai multi bani din datorii.

Primariile raman fara bani de salarii din cauza majorarilor si ar putea sa dea statul in judecataUn primar de comuna ameninta ca inchide institutia. A ramas fara bani dupa ce a adus salariul mediu din primarie la 6.000 de leiLegea salarizarii imbogateste alesii locali. Unii primari si-au tras salarii aproape cat Iohannis ...citeste mai departe despre "Ca sa aiba bani de salarii, un primar din Botosani trimite un "recuperator" la oamenii care nu si-au platit impozitele" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#recuperatori impozite primarie Botosani , #Stiri Taxe si impozite