Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Bursele, ajutoarele de inmormantare si indemnizatiile pentru copii nu vor fi impozitate, anunta Finantele

Bursele, ajutoarele de inmormantare si indemnizatiile pentru copii nu vor fi impozitate, anunta Finantele

Ministerul Finantelor a precizat, vineri, ca niciuna dintre variantele discutate pana acum privind noul concept de impozitare globala a veniturilor nu prevede impozitarea burselor, ajutoarelor de inmormantare si indemnizatiilor pentru copii.

Potrivit ministerului, noul model de impozitare, bazat pe introducerea unui impozit anual global, se afla in prezent in lucru in cadrul grupurilor constituite din reprezentanti ai Ministerului Finantelor si ai mediului de afaceri.

"In acest sens, in cadrul grupurilor de lucru se discuta mai multe variante posibile. In niciuna din aceste variante de implementare a noului concept bursele, ajutoarele de inmormantare, indemnizatiile pentru copii nu vor fi impozitate", a precizat ministerul, intr-un comunicat.

Precizarea ministerului vine ca reactie la mai multe relatari din presa, in care se mentiona ca aceste venituri ar putea sa fie impozitate in cazul in care se introduce impozitarea globala a veniturilor.

Citeste si:

Cum va fi calculat venitul net anual global pe gospodarie: Vor fi deduceri pentru RCA, abonament la fitness si dansNoul impozit global: Vacantele in Romania ar putea intra la deduceri, nu si cele in strainatate ...citeste mai departe despre "Bursele, ajutoarele de inmormantare si indemnizatiile pentru copii nu vor fi impozitate, anunta Finantele" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 1095 ori