Bonurile fiscale care contin codul de TVA al beneficiarului trebuie raportare in declaratia 394

Luni, 27 Mai 2013, ora 17:29
2484 citiri
Bonurile fiscale care contin codul de TVA al beneficiarului trebuie raportare in declaratia 394

Agentia Nationala de Administrare Fiscala a precizat luni, in ultima zi de depunere a declaratiei 394, ca bonurile fiscale de pana la 100 de euro care au imprimat codul de inregistrare in scopuri de TVA al beneficiarului trebuie declarate in formular.

Clarificarile Fiscului vin desi, la finalul lunii aprilie, Biroul Central de Asistenta a Contribuabililor arata ca, atata timp cat contribuabilul are doar bon fiscal, fara factura, acesta nu trebuie declarat in formularul 394.

Contribuabilii care au transmis deja declaratiile, fara sa includa si bonurile fiscale, trebuie sa le refaca, insa pot face acest lucru si in zilele urmatoare, fara sa riste amenzi, a declarat pentru AvocateNet.ro purtatorul de cuvant al ANAF.

"Declaratia (394 - n.red.) trebuie sa contina toate facturile care au fost emise/primite in perioada de raportare, inclusiv cele care au inscrisa mentiunea "taxare inversa" sau "TVA la incasare", precum si bonurile fiscale cu valoare sub 100 de euro care indeplinesc conditiile unei facturi simplificate pentru care beneficiarul a solicitat inscrierea codului de inregistrare in scopuri de TVA", arata Fiscul in comunicatul transmis presei, publicat si pe pagina de internet a institutiei.

Va reamintim ca, din 14 martie, contribuabilii au posibilitatea sa isi deduca TVA pentru bunuri si servicii si de pe bonurile fiscale, a caror valoare este de pana la 100 de euro cu tot cu TVA. Reglementarea se aplica pentru orice bunuri si servicii achizitionate pentru societate, care nu depasesc valoarea mentionata, fie ca e vorba de carburanti, carti de vizita, materii prime, materiale, servicii de consultanta sau orice alt ceva.

Cititi articolul integral pe Avocatnet.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#raportari Fisc, #declaratie 394, #bonuri fiscale ANAF , #Stiri Taxe si impozite