Bogdan Stan, dat afara de la ANAF, a fost numit consilier la Curtea de Conturi pentru 9 ani

Marti, 07 Noiembrie 2017, ora 16:59
1334 citiri
Bogdan Stan, dat afara de la ANAF, a fost numit consilier la Curtea de Conturi pentru 9 ani
Foto: Arhiva captura Realitatea TV

Fostul presedinte al ANAF Bogdan Stan a fost numit, marti, prin votul plenului reunit al Parlamentului, in functia de consilier de conturi la Curtea de Conturi, pentru un mandat de 9 ani.

Intr-un post similar a fost numit si Vasile Gherasim. Votul a fost secret, exprimat pe buletine.

Parlamentarii au trebuit sa aleaga doi dintre cei trei candidati acceptati de comisiile parlamentare: Vasile Gherasim, Bogdan Stan si Claudia Boghicevici.

In urma numararii voturilor, Vasile Gherasim a obtinut 245 de voturi "pentru" si 112 "impotriva", Bogdan Stan - 250 "pentru" si 107 "impotriva", iar Claudia Boghicevici - 139 "pentru" si 218 "impotriva". Totodata, 15 buletine au fost anulate. Astfel, Vasile Gherasim si Bogdan Stan au fost numiti consilieri de conturi la Curtea de Conturi, pentru un mandat de 9 ani, incepand din 7 noiembrie 2017.

Votul a fost exprimat la pachet cu acela pentru numirea lui Sorin Grindeanu la sefia ANCOM.

Numit in 13 ianuarie acest an presedinte al ANAF, Bogdan Stan a fost demis in 18 iulie, de catre premierul Mihai Tudose, care s-a declarat nemultumit de gradul de colectare. Ulterior, Tudose l-a numit pe Stan intr-o functie de vicepresedinte al ANAF.

Citeste si Mihai Tudose explica de ce l-a dat afara pe Bogdan Stan. Despre noua sefa a ANAF spune ca "isi joaca cartea vietii"

Vasile Gherasim a fost membru PSD si PDL, a fost primar al Sectorului 1 si deputat. In 2016 a devenit consilier monitorizare obiective de investitii al primarului general Gabriela Firea. ...citeste mai departe despre "Bogdan Stan, dat afara de la ANAF, a fost numit consilier la Curtea de Conturi pentru 9 ani" pe Ziare.com

#Bogdan Stan Curtea de Conturi, #Bogdan Stan fost presedinte ANAF , #Stiri Taxe si impozite