Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozitul pe constructii speciale creeaza haos: Firmele nu stiu nici cat trebuie sa plateasca

Impozitul pe constructii speciale creeaza haos: Firmele nu stiu nici cat trebuie sa plateasca

Unele companii din Romania se afla in impas, din cauza impozitului pe constructii speciale, care trebuie achitat partial pana pe 26 mai. Totusi, proiectul care legifereaza acest bir este inca blocat in Parlament, din cauza vacantei senatorilor, iar normele metodologice nu au fost inca publicate de catre Ministerul Finantelor.

Impozitul a creat un hatis birocratic: exista controverse in ceea ce priveste activele care sunt taxate, avand in vedere ca ele nu sunt definite in mod clar. In plus, nici macar sumele care trebuie platite nu sunt cunoscute cu exactitate de catre intreprinderi. Pe de alta parte, contribuabilii pot fi sanctionati.

Companiile care datoreaza acest bir "aveau obligatia sa depuna formularul 010, adica 'Declaratia de menitiuni', de modificare a vectorului fiscal, pana pe 30 ianuarie 2014. Daca este depus dupa aceasta data, atunci primeau o amenda de aproximativ 500 de lei", a declarat George Niculescu, consultant taxe, pentru Ziare.com.

"Nu este nici prima si ...citeste mai departe despre "Birul care a creat haos: Contribuabilii nu stiu cat trebuie sa plateasca si acuza Guvernul de lipsa de viziune" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2055 ori