Avocatii, notarii, medicii si artistii vor plati contributii sociale raportate la salariului minim, nu la cat castiga ei

Joi, 26 Octombrie 2017, ora 16:19
3590 citiri
Avocatii, notarii, medicii si artistii vor plati contributii sociale raportate la salariului minim, nu la cat castiga ei
Foto: Arhiva Ziare.com

Ministrul de Finante, Ionut Misa, a anuntat joi, in debutul sedintei de guvern, ca toti cei care obtin venituri din activitati independente vor plati de la 1 ianuarie 2018 contributii sociale la nivelul salariului minim pe economie.

"Romanii care desfasoara activitati independente - medicii, notarii, scriitorii, artistii, jurnalistii, avocatii - nu vor mai plati contributii sociale raportate la sumele obtinute din aceste activitati, ci se vor calcula la nivelul salariului minim pe economie", a spus Misa.

Cu aceeasi ocazie, ministrul Muncii, Lia Olguta Vasilescu, a anuntat ca de la 1 ianuarie creste salariul minim brut pe economie la 1.900 de lei, "astfel incat salariile romanilor sa nu fie afectate de intoarcerea sarcinii fiscale.

Suma este aferenta salariului prevazut in programul de guvernare, care era de 1.550 de lei de la 1 ianuarie 2018".

Citeste mai departe despre "Misa: Romanii cu activitati independente vor plati contributii sociale la nivelul salariului minim" pe Ziare.com.

#contributii salariu minim activitati independente , #Stiri Taxe si impozite