Avertisment: Impozitele pe locuintele persoanelor fizice vor creste cu pana la 30% in 2016

Marti, 08 Decembrie 2015, ora 20:53
1324 citiri
Avertisment: Impozitele pe locuintele persoanelor fizice vor creste cu pana la 30% in 2016
Foto: Arhiva Ziare.com

Impozitele pe locuintele persoanelor fizice se vor majora, in 2016, cu pana la 30%, conform prevederilor noului Cod fiscal, iar calculul va fi realizat ca si pana acum de autoritatile locale, a declarat marti Adrian Vascu, presedinte Asociatiei Nationale a Evaluatorilor Autorizati din Romania (ANEVAR), intr-o conferinta de specialitate.

"In noul Cod fiscal sunt atat modificari ale cotelor de impozitare, cat si ale modului de stabilire a valorilor impozabile. In cazul sediilor de firme din apartamente, contribuabilul este cel care va incadra cladirea in categoria rezidentiala, nerezidentiala sau mixta. Contractul de inchiriere sau cel de comodat va reprezenta elementul principal care va sta la baza deciziei de incadrare intr-una dintre cele trei categorii.

Doar in situatia in care apartamentul va fi clasificat ca nerezidential vor creste impozitele fata de anul anterior (poate fi si mai mult de 10 ori). Foarte probabil, aceasta cheltuiala suplimentara va fi recuperata din chirie", ...citeste mai departe despre "Avertisment: Impozitele pe locuintele persoanelor fizice vor creste cu pana la 30% in 2016" pe Ziare.com

#crestere impozit cladiri 2016, #impozit cladiri 2016, #impozit locuinte 2016 , #Stiri Taxe si impozite