Austria, cu tunurile pe companiile americane: Starbucks si Amazon platesc taxe mai mici decat tarabele cu carnaciori

Sambata, 03 Septembrie 2016, ora 16:16
3237 citiri
Austria, cu tunurile pe companiile americane: Starbucks si Amazon platesc taxe mai mici decat tarabele cu carnaciori
Foto: Pixabay

Companii multinationale ca lantul de cafenele Starbucks si retailerul online Amazon platesc taxe mai mici in Austria decat tarabele cu carnaciori, sustine cancelarul social-democrat Christian Kern.

Acesta a criticat si gigantii IT Google si Facebook, transmite Reuters.

El a sustinut ca daca toate aceste companii ar plati taxe mai mari, atunci ar putea fi marite subventiile pentru presa scrisa.

"Fiecare cafenea vieneza, fiecare taraba cu carnati plateste taxe mai mari in Austria decat o companie multinationala", a aratat Kern intr-un interviu acordat publicatiei Der Standard, invocand doua simboluri ale culturii culinare a capitaliei austriece.

Asta este valabil pentru Starbucks, Amazon si alte companii, a spus el, laudand decizia din aceasta saptamana a Comisiei Europene, ca Apple sa plateasca retroactiv Irlandei taxe de pana la 13 miliarde de euro plus dobanzi, intrucat un acord de facilitati fiscale convenit cu guvernul de la ...citeste mai departe despre "Austria, cu tunurile pe companiile americane: Starbucks si Amazon platesc taxe mai mici decat tarabele cu carnaciori" pe Ziare.com

#multinationale taxe Austria, #plati taxe companii Austria , #Stiri Taxe si impozite