Andreea Paul (INACO), despre Split TVA: Ura fata de sectorul privat naste monstri. Cei corecti vor fi loviti primii

Miercuri, 30 August 2017, ora 20:14
948 citiri
Andreea Paul (INACO), despre Split TVA: Ura fata de sectorul privat naste monstri. Cei corecti vor fi loviti primii
Foto: site Guvern

Introducerea contului defalcat de TVA de la 1 ianuarie, masura adoptata, miercuri, de Guvernul Tudose prin ordonanta, va avea consecinte grave, spune fostul deputat PNL Andreea Paul, care subliniaza, in context, ca "ura fata de sectorul privat naste monstri si propuneri monstruoase".

Intr-un comunicat remis Ziare.com la scurt timp dupa adoptarea ordonantei, Andreea Paul, in prezent presedinte al INACO (Initiativa pentru Competitivitate), prezinta pe scurt cateva "consecinte grave ale introducerii contului defalcat de TVA" si atrage atentia asupra faptului ca Bulgaria are un TVA mai mic si colecteaza mai mult decat suntem noi in stare sa colectam.

Consecinte grave ale split TVA

"Contribuabilii corecti vor fi primii loviti - pierderea de productivitate si blocajul financiar ii va termina pe micii producatori si vanzatori. Pe marii evazionisti de TVA ii doare la basca! Ei lucreaza in coniventa cu butoanele oficiale si in paralel cu economia oficiala. Marile tunuri de evaziune la TVA sunt date de cei protejati politic sau de servicii din 'interes national'. Pana nu se rup aceste legaturi ale economiei paralele va fi mereu la fel", sustine Andreea Paul.

O alta consecinta grava, in opinia sa, este ca "va scadea gradul de conformare la declararea TVA".

"Calculele din birou vor fi surprinse de realitatea economica. Nu s-au prezentat analize ample si nici simularile reale, nici pe domenii rastranse de activitate sau zonale. Va fi bulversata toata economia in bloc", sustine presedintele INACO.

Andreea Paul este convinsa ca, din cauza efectelor negative, "in scurt timp se va renunta la experimentul aberant al contului defalcat de TVA", asa cum s-a intamplat si in cazul "renumitului esec al impozitului pe bacsis".

In acelasi timp insa, "haosul aferent in fiscalitate si in economie ramane".

"Este incredibil ca la ora actuala, niciun manager sau antreprenor nu stie cum va fi fiscalizat peste o luna sau doua, caci iata apare o noua ordonanta 'de urgenta'. In aceste conditii cum sa avem economie-afaceri-dezvoltare-cercetare sau transfer de inventii in economia reala?", intreaba retoric Andreea Paul.

Nu in ultimul rand, "se deterioreaza drastic si pe termen lung cooperarea dintre mediul de afaceri si reprezentantii statului".

De ce Bulgaria poate si noi nu?

"Nicaieri in Europa nu se aplica acest mecanism de colectare a TVA asupra intregii economii. Nicaieri! Vecinii nostri bulgari au TVA mai mic decat noi si colecteaza TVA cu peste 8 procen ...citeste mai departe despre "Andreea Paul (INACO), despre Split TVA: Ura fata de sectorul privat naste monstri. Cei corecti vor fi loviti primii" pe Ziare.com

#split TVA, #TVA defalcat guvern Tudose , #Stiri Taxe si impozite