ANAF va introduce poprirea electronica - ce inseamna si pe cine ajuta

Joi, 06 Octombrie 2016, ora 17:56
966 citiri
ANAF va introduce poprirea electronica - ce inseamna si pe cine ajuta
Foto: ANAF

Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF) intentioneaza sa introduca poprirea electronica.

Asta inseamna renuntarea la instiintarea bancilor prin documente transmise prin posta despre propriri, a anuntat, joi, seful Fiscului, Dragos Doros.

Potrivit sefului ANAF, masura ar scuti atat angajatii fiscului, cat si pe cei ai bancilor de multe ore de munca, dar ar fi benefica si pentru contribuabili.

"Spre exemplu, pentru o datorie la bugetul de stat, trebuie sa informam bancile, astfel incat acestea sa ne dea suma. Acum, acest lucru se face doar pe hartie. Adica ANAF pune documentul la Posta, ajunge la banca, care il trimite registraturii, este repartizat la personalul operational care instituie si executa poprirea. Sunt hopuri si sughituri si la noi si la Posta si la banci. E un proces cu multa interventie umana", a spus Doros.

Reprezentantii Fiscului discuta cu cei ai bancilor pentru a implementa automatizarea popririlor.

"Vom face o aplicatie, unde se vor ierarhiza ...citeste mai departe despre "ANAF va introduce poprirea electronica - ce inseamna si pe cine ajuta" pe Ziare.com

#ANAF introduce poprirea electronica, #ANAF banci poprirea electronica, #ANAF poprirea electronica , #Stiri Taxe si impozite