AmCham Romania: Masurile fiscale anuntate de Guvern ingreuneaza derularea afacerilor si scad increderea investitorilor

Miercuri, 01 Noiembrie 2017, ora 18:33
1079 citiri
AmCham Romania: Masurile fiscale anuntate de Guvern ingreuneaza derularea afacerilor si scad increderea investitorilor
Foto: AmCham Romania

Dupa ce Consiliul Investitorilor Straini (FIC) si Coalitia pentru Dezvoltarea Romaniei au avertizat ca transferul contributiilor de la angajator la angajat nu va avea decat efecte negative, iata ca si AmCham Romania ia o pozitie asemanatoare.

Camera de Comert Americana in Romania arata ca sectorul IT, unul care aduce multi bani la PIB-ul Romaniei, va fi printre cele mai afectate de aceasta masura.

Intr-un comunicat de presa publicat pe site-ul sau, AmCham se declara ingrijorata de impactul masurilor fiscale anuntate de Guvernul Mihai Tudose, atragand atentia ca acestea ingreuneaza derularea afacerilor in Romania si scad increderea investitorilor.

"Aceste masuri multiple intervin la scurt timp dupa introducerea mai multor modificari de politica fiscala, in acelasi regim de adoptare rapida, ceea ce creeaza instabilitate si confuzie in mediul de afaceri cu privire la impactul acestor masuri, precum si cu privire la procedura lor de implementare.

In viziunea AmCham Romania, atat frecventa modificarilor fiscale adoptate in regim de urgenta, cat si impactul financiar si administrativ ingreuneaza derularea afacerilor in Romania, scad increderea in guvernanta economica si in economia in ansamblu, afectand competitivitatea economica a tarii si capacitatea de a atrage resurse pentru consolidarea sustenabila a economiei romanesti", se arata in comunicatul citat.

Investitorii americani se declara ingrijorati si de impactul bugetar pe care il va genera pachetul de masuri fiscale anuntat de Executiv, ce ar urma sa se aplice de la inceputul anului urmator: aproximativ 5 miliarde lei in anul 2018 si intre 3 si 4 miliarde in anii 2019 - 2021.

Pachetul de masuri ar pune presiune pe incadrarea in tinta de deficit bugetar de 3% in anii urmatori: "Poate conduce la franarea unei evolutii sustenabile a economiei si ar pune presiune pe incadrarea in tinta de deficit bugetar de 3% in anii urmatori", arata AmCham Romania.

"Consideram ca trebuie evitate orice masuri care ar putea atrage cresteri viitoare de taxe si impozite sau scaderea/reducerea finantarii pentru investitii in infrastructura, educatie, sanatate, cercetare etc. care sa sustina dezvoltarea Romaniei", arata AmCham.

Oamenii de afaceri americani puncteaza ca transferul contributiilor sociale de la angajator la angajat este de departe cel mai mare motiv de ingrijorare, cu "implicatii negative la nivelul fortei de munca".

"Intre propunerile cu cel mai amplu impact este mutarea contributiilor soc ...citeste mai departe despre "AmCham Romania: Masurile fiscale anuntate de Guvern ingreuneaza derularea afacerilor si scad increderea investitorilor" pe Ziare.com

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#AmCham Romania transfer contributii, #AmCham Romania schimbari fiscale, #avertismente transfer contributii angajat, #efecte schimbari fiscale Romania , #Stiri Taxe si impozite