Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ai platit taxa auto si aveai de gand sa-ti recuperezi banii? Nu se mai poate

Ai platit taxa auto si aveai de gand sa-ti recuperezi banii? Nu se mai poate

Incepand de miercuri nu mai suntem nevoiti sa platim timbrul de mediu la inmatricularea masinilor noi sau second hand. Insa odata cu eliminarea acestei taxe nu se mai pot recupera nici banii.

Ministerul Mediului a confirmat joi, pentru Avocat.net, ceea ce Ziare.com a relatat inca de la jumatatea lunii ianuarie, si anume ca procedura pentru restituirea banilor a fost eliminata odata cu ordonanta timbrului de mediu, act normativ abrogat de la 1 februarie anul acesta.

Astfel, abrogarea ordonantei a dus nu doar la eliminarea timbrului de mediu, ci si a regulilor pentru restituirea pe cale administrativa a taxelor platite in prealabil de proprietarii de masini.

Procedura efectiva de returnarea a sumelor platite se regaseste intr-un ordin comun al Ministerului Mediului si ANAF, insa acesta a fost emis tocmai in baza prevederilor din ordonanta, care acum nu mai este in vigoare.

"Prin abrogarea integrala a OUG nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule se elimina inclusiv posibilitatea restituirii pe cale administrativa a sumelor prevazute de art. 12. (...) Avand in vedere abrogarea OUG nr. 9/2013, faptul ca ordinul mai sus mentionat a fost emis in aplicarea art. 12 din OUG nr. 9/2013, contribuabililor nu li se vor mai restitui, pe cale administrativa, sumele in speta. (...)

Restituirea pe cale administrativa a acestor sume poate fi realizata doar in baza unui nou act normativ ce ar trebui emis in perioada urmatoare", au precizat Ministerul Mediului. ...citeste mai departe despre "Ai platit taxa auto si aveai de gand sa-ti recuperezi banii? Nu se mai poate" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 5565 ori