Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ai, n-ai venituri, platesti taxe! Capcana din noul Codul Fiscal pentru categoriile defavorizate

Ai, n-ai venituri, platesti taxe! Capcana din noul Codul Fiscal pentru categoriile defavorizate
Plata contributiei la sanatate (CASS) pentru persoanele fara venituri nu va mai fi facultativa, ci va deveni obligatorie odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal.

Dar care e situatia actuala?

In actualul Cod Fiscal exista o prevedere destul de neingrijit scrisa, care arata ca persoanele ce nu realizeaza venituri, insa intentioneaza sa devina asigurati, pentru a dobandi calitatea de asigurat, aveau obligatia platii contributiei individuale la asigurarile de sanatate.

Tinand cont ca actul normativ privind impozitarea este Codul Fiscal, iar Casa de Asigurari de Sanatate nu este asimilata unui organ fiscal, traducerea in practica a acestei prevederi normative a fost ca persoanele ce nu au venituri si nici nu sunt scutite de plata contributiei de sanatate prin efectul legii, platesc contributia individuala de sanatate in mod voluntar, prin decizia personala a fiecaruia.

Klaus Iohannis a promulgat Codul Fiscal

Noile reglementari prezentate sintetic

Noul Cod Fiscal, ...citeste mai departe despre "Ai, n-ai venituri, platesti taxe! Capcana din noul Codul Fiscal pentru categoriile defavorizate" pe Ziare.com

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1092 ori