Ai, n-ai venituri, platesti taxe! Capcana din noul Codul Fiscal pentru categoriile defavorizate

Joi, 10 Septembrie 2015, ora 14:50
1317 citiri
Ai, n-ai venituri, platesti taxe! Capcana din noul Codul Fiscal pentru categoriile defavorizate
Foto: Arhiva Ziare.com

Plata contributiei la sanatate (CASS) pentru persoanele fara venituri nu va mai fi facultativa, ci va deveni obligatorie odata cu intrarea in vigoare a noului Cod Fiscal.

Dar care e situatia actuala?

In actualul Cod Fiscal exista o prevedere destul de neingrijit scrisa, care arata ca persoanele ce nu realizeaza venituri, insa intentioneaza sa devina asigurati, pentru a dobandi calitatea de asigurat, aveau obligatia platii contributiei individuale la asigurarile de sanatate.

Tinand cont ca actul normativ privind impozitarea este Codul Fiscal, iar Casa de Asigurari de Sanatate nu este asimilata unui organ fiscal, traducerea in practica a acestei prevederi normative a fost ca persoanele ce nu au venituri si nici nu sunt scutite de plata contributiei de sanatate prin efectul legii, platesc contributia individuala de sanatate in mod voluntar, prin decizia personala a fiecaruia.

Klaus Iohannis a promulgat Codul Fiscal

Noile reglementari prezentate sintetic

Noul Cod Fiscal, ...citeste mai departe despre "Ai, n-ai venituri, platesti taxe! Capcana din noul Codul Fiscal pentru categoriile defavorizate" pe Ziare.com

#plata CASS persoane fara venituri, #contributii sanatate persoane fara venituri, #contributii persoane fara venituri , #Stiri Taxe si impozite