Actiunile detinute de datornici la BVB, executate silit de ANAF

Sambata, 17 Martie 2012, ora 15:15
2441 citiri
Actiunile detinute de datornici la BVB, executate silit de ANAF
Actiunile datornicilor vor fi executate

ANAF are in vedere elaborarea in 2012 unui act normativ privind executarea silita a actiunilor de pe bursa detinute de datornici la alte societati comerciale.

Masura Agentia Nationale de Administrare Fiscala are in vedere imbunatatirea colectarii veniturilor, relateaza NewsIn.

Astfel, se lucreaza la elaborarea unui act normativ privind procedura de executare silita a actiunilor cotate pe piata bursiera, detinute de debitor la alte societati comerciale, precum si a sumelor detinute in contul unei societati de servicii de investitii financiare autorizate de Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare, se precizeaza in raport.

De asemenea, se vor finaliza procedurile de preluare de catre ANAF a administrarii contributiilor sociale datorate de persoanele fizice care se asigura prin contract de asigurare sau declaratie individuala de asigurare, cu aplicare de la 1 iulie 2012.

ANAF isi propune ca in acest an imbunatatirea managementului arieratelor prin concentrarea eforturilor de colectare pe arieratele mari si recente, a caror probabilitate de incasare este mai ridicata decat in cazul arieratelor cu vechime.

Totodata, se va lucra la simplificarea sistemului declarativ in domeniul impozitului pe venit si la ibunatatirea formularelor si procedurilor privind inregistrarea fiscala a contribuabililor.

#anaf firme, #datorii anaf, #executare silita, #datorii stat, #datorii fisc , #Stiri Taxe si impozite