Actiunea BALLROOM: Fiscul a dat amenzi de 140.000 de euro la organizatorii de nunti

Joi, 06 Iulie 2017, ora 10:22
1447 citiri
Actiunea BALLROOM: Fiscul a dat amenzi de 140.000 de euro la organizatorii de nunti
Foto: Arhiva Ziare.com

Fiscul a initiat actiunea BALLROOM, mai exact a inceput sa faca diverse controale la firmele care detin spatii cu destinatie principala de organizare evenimente (nunti, simpozioane, evenimente corporate etc.).

"Principalul obiectiv de control a vizat verificarea modului de fiscalizare a sumelor incasate din inchirierea spatiului unde se desfasoara evenimentul si/sau prestarile de servicii conexe (catering, servire bauturi, program artistic, DJ etc.) ", transmite ANAF intr-un comunicat.

La primele inspectii, in perioada 30 iunie - 4 iulie, au fost verificate 227 de firme.

Valoarea amenzilor aplicate de Fisc a fost de 636.441 lei. In plus, s-au confiscat sume (numerar), venituri ilicite si bunuri in valoare totala de 31.134 lei.

Inspectorii fiscali au dispus si suspendarea activitatii in cazul a 5 astfel de firme (din care 4 suspendari pentru nedotarea cu aparate de marcat electronice fiscale).

Potrivit estimarilor Consiliului Fiscal, Romania pierde 17 miliarde de euro in fiecare an doar din evaziunea fiscala din neplata TVA.

B.B. ...citeste mai departe despre "Actiunea BALLROOM: Fiscul a dat amenzi de 140.000 de euro la organizatorii de nunti" pe Ziare.com

#amenzi Fisc organizatori de nunti, #ANAF controale actiunea BALLROOM , #Stiri Taxe si impozite