Acciza la carburanti: Benzina din Romania, mai scumpa ca in Austria

Joi, 03 Aprilie 2014, ora 09:12
1820 citiri
Acciza la carburanti: Benzina din Romania, mai scumpa ca in Austria

Acciza suplimentara la carburanti a propulsat Romania in topul tarilor din Uniunea Europeana cu cea mai scumpa benzina, desi salariile au ramas neschimbate.

Aplicarea taxei de 7 eurocenti pe litru a intrat in vigoare, marti, de 1 aprilie, iar Guvernul a adoptat deja o masura prin care spera sa reduca impactul avut asupra transportatorilor si le va inapoia 4 centi daca vor avea actele in regula.

Mai mult, si agricultorii vor fi ajutati, printr-o schema care le garanteaza ca nu vor fi afectati deloc de aceasta acciza suplimentara, a dat garantii premierul Victor Ponta.

Insa restul soferilor vor fi nevoiti sa o achite integral, iar analistii au avertizat ca se va reflecta cu siguranta in preturile alimentelor si serviciilor, ceea ce va duce la o crestere a inflatiei.

In plus, ea a ridicat si semne de intrebare referitoare la discriminare, iar Fondul Monetar International a punctat faptul ca scutirea acordata transportatorilor va trebui compensata din alte parti.

Analistii ...citeste mai departe despre "Acciza la carburanti: Benzina din Romania, mai scumpa ca in Austria - lista preturilor din UE" pe Ziare.com

#pret benzina Romania, #acciza scumpire benzina, #acciza scumpire motorina , #Stiri Taxe si impozite