A gresit Klaus Iohannis in privinta Codului Fiscal?

Marti, 21 Iulie 2015, ora 06:36
825 citiri
A gresit Klaus Iohannis in privinta Codului Fiscal?
Foto: Arhiva Ziare.com

Refuzul presedintelui de a promulga Codul Fiscal a provocat o autentica furtuna politica, in care au fost lansate acuzatii grele.

In motivarea deciziei sale, presedintele invoca o serie de argumente: "In materie fiscala, legiuitorul trebuie sa promoveze o atitudine echilibrata si rationala, de natura a nu genera disfunctionalitati care, ulterior, sa necesite frecvente corectari de ordin legislativ.

In acest sens, in elaborarea unui nou Cod Fiscal nu ar trebui promovate politici care genereaza fiscalitati excesive, dar nici relaxari accentuate. Masurile de austeritate ale anului 2010 trebuie sa ramana istorie. Revenirea la politici fiscale riscante si cu consecinte negative pe termen lung reprezinta o experienta pe care nu numai clasa politica nu si-o mai poate permite dar, mai ales, costurile acestora nu trebuie sa mai fie suportate de cetateni".

In replica, Victor Ponta il acuza pe presedinte ca ar fi servit interese din afara Romaniei - "Ori e un gen de joc de blocaj politic ...citeste mai departe despre "A gresit Klaus Iohannis in privinta Codului Fiscal?" pe Ziare.com

#reexaminare cod fiscal, #reducere TVA, #Iohannis Ponta Cod fiscal , #Stiri Taxe si impozite