Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Persoanele fizice trebuie sa declare baza de calcul pentru CAS pana la 31 ianuarie

Persoanele fizice trebuie sa declare baza de calcul pentru CAS pana la 31 ianuarie


Anul trecut a adus o schimbare majora in zona contributiilor sociale, cele obligatorii datorate de persoanele fizice fiind colectate, din luna iulie 2012, de Fisc.

Pentru contribuabili, modificarea a inseamnat si o noua procedura de declarare a veniturilor pe baza carora autoritatile fiscale stabilesc suma pe care ei o datoreaza la sistemul public de pensii si un nou formular de completat. Anul acesta, declaratia in cauza se depune pana in ultima zi a lunii ianuarie.

Persoanele care obtin venituri din activitati independente datoreaza la sistemul de pensii o contributie de 31,3% din venitul declarat, adica venitul pentru care doresc sa se asigure.

Trebuie sa stiti ca, potrivit reglementarilor, acest venit nu poate fi mai mic de 741 de lei (adica 35% din castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat - 2117 lei), dar nici mai mare de 10585 lei (echivalentul a de 5 ori castigul salarial mediu brut utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat).

Citeste mai multe despre Persoanele fizice trebuie sa declare baza de calcul pentru CAS pana la 31 ianuarie pe AvocatNet.ro

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 2657 ori