Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Ministrul Muncii: Cota unica de impozitare se reduce pentru salariile mici

Ministrul Muncii: Cota unica de impozitare se reduce pentru salariile mici


Cota unica de impozitare de 16% va fi mentinuta, dar, din 2013, se vor aplica cote mai mici in cazul salariilor sub 1.600 de lei, a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Mariana Campeanu.

"Cota unica de 16% se mentine, dar pentru ca avem categorii defavorizate si pentru ca salariul minim, din punctul meu de vedere si din noile conceptii ale Uniunii Europene, nu creste suficient de mult nici in aceasta viziune (majorarea la 800 de lei, conform programului de guvernare al USL n.r), trebuie protejate aceste categorii care, mai ales prin contracte pe perioada determinata, nu vor depasi salariul minim pe economie.

De aceea, vom aplica niste cote mai mici de 16%, din 2013. Pana in 800 de lei, pentru ca sunt persoane care lucreaza patru ore si au sub 800 de lei, de exemplu, cota va fi de 8%, intre salariul minim si 1.600 de lei va fi de 12%, iar peste va fi de 16%", a explicat Mariana Campeanu.

Aceasta a precizat ca s-a convenit un nivel maxim al cotei de impozitare de 16% "si i se spune in continuare cota unica, desi vom avea si acele cote mai mici, pentru ca ea se aplica si la profit, tot 16% si la altele".

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Agerpres
Articol citit de 1715 ori