Circa 26 milioane de euro au fost redirectionati in 2009 din impozitul pe venit

Luni, 26 Aprilie 2010, ora 15:42
1460 citiri
Circa 26 milioane de euro au fost redirectionati in 2009 din impozitul pe venit

Aproape 110 milioane de lei (circa 26 de milioane de euro) au fost colectate din redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, mai mult decat dublu fata de 2008, cand suma a fost de 48 milioane lei, informeaza organizatia neguvernamentala Salvati Copiii, precizeaza NewsIn.

Sanatatea, cu 23,2% dintre redirectionari, si serviciile sociale, cu 10,7%, sunt domeniile sprijinite cu preponderenta de catre romani, fiind urmate de educatie si cultura.

La polul opus se afla protectia mediului (1,5%) si drepturile omului (1,2%).

In clasamentul redirectionarilor, Capitala ocupa primul loc, cu 109.452 de directionari, urmata de judetele Cluj, Timis si Iasi.

Judetele cu cele mai putine redirectionari sunt Giurgiu si Ilfov.

In ultimii cinci ani de aplicare, prevederea referitoare la cei 2% a generat aproape 52 de milioane de euro, precizeaza reprezentantii organizatiei.

Romanii care au ales sa trimita cei 2% in beneficiul societatii civile si al initiativelor acestora spun ca au fost motivati, in primul rand, de usurinta procesului, dar si de faptul ca pot decide domeniul si entitatea non-profit catre care sunt directionati banii.

Atasamentul fata de o anumita cauza se plaseaza pe locul al treilea in topul motivatiilor de directionare.

Prin redirectionarea a 2% din impozitul pe venit, Salvati Copiii a colectat, anul trecut, 134.569 de euro, din care oferit unui numar de 520 de copii saraci sansa de a merge la gradinita sau la scoala.

In plus, Salvati Copiii a asigurat suport nutritional si vitamine pentru 60 de copii bolnavi, infectati cu HIV, iar alti 60 de copii refugiati au beneficiat de cursuri educationale de integrare in comunitate.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#redirectionare impozit venit domenii , #Impozit venit