Cetatenii straini si noutatea fiscala a anului 2012

Vineri, 16 Noiembrie 2012, ora 12:03
2536 citiri
Cetatenii straini si noutatea fiscala a anului 2012

Majoritatea obligatiilor fiscale pe care le au in mod normal cetatenii straini, persoane fizice, care stau in Romania, au ramas aceleasi ca si in anii precedenti.

Si aici ne referim la declararea si plata lunara a impozitului pe venituri din salarii primite din strainatate, depunerea declaratiei anuale in cazul celor care au devenit rezidenti fiscali in Romania si impozabili pe veniturile lor mondiale, plata impozitului pentru acele venituri in cazul in care s-a emis decizia de impunere, plata taxelor si impozitelor locale, daca este cazul.

O noutate adusa de anul 2012 este legata de faptul ca strainii ar putea sa devina rezidenti fiscali si impozabili pe veniturile lor mondiale (ex. chirii, dividende, dobanzi, investitii si alte venituri obtinute din strainatate) mult mai repede ca in trecut - perioada de trei ani de sedere in Romania si indeplinirea unor conditii de rezidenta a fost redusa la un an.

Citeste mai multe despre Cetatenii straini si noutatea fiscala a anului 2012 pe AvocatNet.ro.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#declaratii fiscale cetateni straini, #obligatii fiscale nerezidenti, #obligatii fiscale cetateni straini , #Impozit venit