Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Impozite mai mici in Agricultura?

Impozite mai mici in Agricultura?

Guvernul va discuta in sedinta de marti schimbarea modalitatii de impozitare a agricultorilor persoane fizice, astfel incat impozitul sa scada de la 214 lei pe hectar la o valoare cuprinsa intre 85-96,5 lei pe hectar, in functie de suprafata.

Astfel, producatorii de cereale persoane fizice cu mai putin de doua hectare nu vor fi impozitati, ca si pana in prezent, cei care detin intre doua si cinci hectare si care achitau un impozit de 214,5 lei pe hectar vor plati 96,5 lei, iar proprietarii a mai mult de 50 de hectare de teren, care plateau tot 214,5 lei pe hectar, vor fi taxati cu 84,94 lei pe hectar.

"Interesul nostru este de a fiscaliza cat mai mult din activitatea agricola si de a ajuta la comasarea terenurilor", a declarat luni ministrul Finantelor, Daniel Chitoiu, care s-a intalnit la sediul Ministerului Agriculturii cu ministrul de resort, Daniel Constantin, si cu reprezentanti ai patronatelor din agricultura.

El a mai spus ca 5,5% din sumele colectate din impozitare vor ajunge la Fondul National de Sanatate, iar agricultorii vor plati impozitul dupa ce incaseaza banii din productie, in doua transe, pe 25 octombrie si 15 decembrie.

"Nu este vorba de un nou impozit, ci de schimbarea modalitatii in care se impoziteaza persoanele fizice. La persoanele juridice nu se schimba nimic. Acest tip de impozitare nu se aplica celor care au mai putin de doua hectare de teren, celor care au mai putin de sase porci, pentru autoconsum, sau mai putin de zece bovine", a declarat Constantin la inceputul intalnirii cu fermierii.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Sursa: Business24
Articol citit de 3803 ori