De anul viitor, impozite mai mari pe case si masini

Vineri, 27 Februarie 2009, ora 11:45
2334 citiri
De anul viitor, impozite mai mari pe case si masini

Impozitul pe masina, casa si teren va creste, incepand de anul viitor, cu o cincime, a anuntat, joi, Gheorghe Marinescu, seful Directiei Taxe si Impozite Locale din Ministerul Finantelor Publice (MFP).

„Codul Fiscal prevede ca taxele si impozitele fiscale sa fie actualizate cu nivelul inflatiei, astfel ca, dupa calculele noastre, cresterea va fi de 20,49%, care se va aplica tuturor impozitelor locale in suma fixa”, a declarat oficialul, citat de Mediafax.

Aceasta nu este insa singura majorare a darilor pe care le vor plati romanii din 2010. Ei vor scoate din buzunar de trei-patru ori mai multi bani decat in prezent ca sa-si achite impozitul pentru spatiile comerciale pe care le au in proprietate. In prezent, persoanele fizice care detin spatii comerciale platesc 689 de lei pe metru patrat, la care se adauga un coeficient de 0,1% din valoarea totala.

Potrivit viitorului Cod Fiscal, impozitul va fi de circa 2.000 de lei pe metru patrat, la care se adauga un coeficient cuprins intre 0,25% si 1,5%, stabilit de autoritatile locale, in functie de tipul de material din care este construit spatiul. Astfel, valoarea acestui impozit creste de trei-patru ori.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#impozit, #teren, #casa, # comerciale , #Impozit teren