Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Veniturile din anularea sau restituirea unor dobanzi sau penalitati nu vor mai fi impozitate

Veniturile din anularea sau restituirea unor dobanzi sau penalitati nu vor mai fi impozitate

Veniturile din restituirea sau anularea unor dobanzi si/sau penalitati de intarziere pentru care nu s-a acordat deducere nu vor mai fi luate in calculul profitului impozabil, potrivit unui proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Codului Fiscal obtinut de MEDIAFAX.


Potrivit notei de fundamentare a proiectului de Cod Fiscal, vor fi deduse la calculul profitului impozabil dobanzile, penalitatile si majorarile de intarziere datorate de persoanele juridice romane in cadrul contractelor economice incheiate cu persoane nerezidente si/sau autoritati straine.


Astfel, vor fi scutite de la plata impozitului pe profit veniturile din anularea cheltuielilor pentru care nu s-a acordat deducere, veniturile din reducerea sau anularea provizioanelor pentru care nu s-a acordat deducere, veniturile din recuperarea cheltuielilor nedeductibile, precum si veniturile din restituirea sau anularea unor dobanzi si/sau penalitati de intarziere pentru care nu s-a acordat deducere.


Potrivit Codului Fiscal actual, venituri neimpozabile sunt si dividendele primite de la o persoana juridica romana, diferentele favorabile de valoare a titlurilor de participare, inregistrate ca urmare a incorporarii rezervelor, beneficiilor sau primelor de emisiune la persoanele juridice la care se detin titluri de participare, precum si diferentele de valoare a investitiilor financiare pe termen lung, reprezentand actiuni detinute la societati afiliate, titluri de participare si investitii detinute ca imobilizari, inregistrate potrivit reglementarilor contabile.Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 2431 ori
Citeste mai multe desprecalcul cod fiscal impozit profit venituri