Interviurile Business24.ro
HOT TOPICS

Unele firme ar putea beneficia de reducerea cu pana la 100% a impozitului pe profit si a contributiilor sociale

Unele firme ar putea beneficia de reducerea cu pana la 100% a impozitului pe profit si a contributiilor sociale


Firmele care vor realiza investitii intr-un anumit domeniu ar putea beneficia de reduceri la plata impozitului pe profit si a contributiilor sociale, se precizeaza intr-un proiect de hotarare, lansat recent in dezbatere publica pe site-ul Departamentului pentru IMM.

Documentul stabileste ca, in functie de valoarea investitiei, reducerile de taxe ar putea ajunge pana la nivelul de 100%.

Conform unui proiect de hotarare, lansat recent in dezbatere publica pe pagina de internet a Departamentului pentru IMM, ar putea fi instituita o schema de ajutor de stat pentru dezvoltarea regionala, prin care vor fi sprijinite investitiile realizate de firme intr-un anumit domeniu. Astfel, acestea ar putea beneficia de reducerea impozitului pe profit si a contributiilor sociale in proportie de pana la 100%.

Mai exact, documentul stabileste ca urmeaza sa fie sustinute investitiile realizate in domeniul hotelier.

Potrivit reglementarilor aflate in dezbatere publica, vor fi considerate cheltuieli eligibile costurile cu investitiile in infrastructura hoteliera si/sau de agrement.

"Contribuabilii platitori de impozite, taxe si contributii la bugetul consolidat de stat pot beneficia de o reducere a acestora in urma realizarii unor investitii in dezvoltarea de infrastructura hoteliera sau de agrement noua sau in urma modernizarii si extinderii celei existente", se arata in documentul citat.

Citeste mai multe despre Unele firme ar putea beneficia de reducerea cu pana la 100% a impozitului pe profit si a contributiilor sociale pe Avocatnet.ro.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.
Sursa: Business24
Articol citit de 1611 ori