Producatorii care detin echipamente in leasing nu platesc impozit pe profit anul acesta

Miercuri, 11 Iunie 2014, ora 08:40
2852 citiri
Producatorii care detin echipamente in leasing nu platesc impozit pe profit anul acesta

Agentii economici care produc cu echipamente achizitionate in leasing vor putea beneficia de scutire la impozitul pe profit la productia obtinuta cu aceste echipamente, pana in 2015, a declarat marti, pentru Agerpres, secretarul general al Asociatiei Societatilor Financiare din Romania (ALB), Adriana Ahciarliu.

"O facilitate pe care am obtinut-o prin bunavointa Ministerului Finantelor Publice este scutirea la impozitul pe profit la achizitiile care sunt destinate anumitor sectoare de echipamente care sustin economia romaneasca. Am reusit sa includem si leasingul ca fiind un produs de finantare recunoscut de guvern pentru clientii care il folosesc ca si finantare pentru echipamentele respective. Incepand din primavara, ei sunt scutiti pe perioada anului 2014 - 2015 la impozitul pe profitul realizat cu aceste echipamente", a spus ea.

Ahciarliu a aratat ca parteneriatul public privat (PPP) trebuie, de asemenea, incurajat.

"Proiectele de infrastructura reprezinta un model care poate fi urmat, ca in Italia, Germania sau Franta, unde gradul de penetrare a leasingului depaseste 20% din PIB si unde PPP este foarte important pentru ca este vorba de o institutie financiara care-si asuma si responsabilitatea proiectului, nu doar finanteaza achizitiile'', a explicat aceasta.

Secretarul general al ALB a precizat ca o tinta a operatorilor din sectorul de leasing este atingerea nivelului de penetrare a leasingului in PIB din 2008.

"In 2008, leasingul avea un grad de penetrare in PIB de 8%. Evident ca scaderea a venit gradual, odata cu scaderea indicatorilor macroeconomici la nivel de tara. La ora aceasta, penetrarea este de 1%. Problema este sa ne propunem sa revenim acolo unde am fost in 2008. Evident ca diferenta intre 1% si 8% din 2008 este foarte mare si trebuie sa identificam masurile pe care trebuie sa le luam noi, dar si guvernul", a subliniat reprezentantul ALB.

Secretarul general al ALB, Adriana Ahciarliu, a participat, marti, la conferinta anuala dedicata industriei de leasing din Romania.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#scutire impozit profit, #economia romaneasca, #leasing echipamente , #Impozit profit